Samotestiranje učencev osnovne šole

Spoštovani starši,

na vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

V skladu z omenjenimi odloki se od srede, 17. 11. 2021, izvaja obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se testirajo sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Protokol testiranja vam bomo posredovali v začetku naslednjega tedna, saj zadnja uradna navodila s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport še pričakujemo, najverjetneje tekom današnjega dne.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

V trenutnih razmerah je v Sloveniji veliko nestrpnosti in razdvojenosti. Želimo si, da tega ne prenesemo tudi v šolo.

Lep pozdrav.

Rosana Pahor,
ravnateljica 

Prilagamo