Pouk v šolskih klopeh od 12. 4. dalje

Spoštovani starši.

V ponedeljek, 12. 4. 2021 se v šolo vračajo vsi učenci osnovne šole.
Urnik pouka in kosil ostaja nespremenjen, prav tako vsi protokoli prihodov in odhodov iz šole ter pravila, ki se jih moramo držati po smernicah, priporočilih in navodilih NIJZ.

POUK
V šoli se izvaja obvezni program, jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Vse dejavnosti se v čim večji meri izvajajo v mehurčkih, ki jih predstavlja razred.
Tudi pouk TJA, SLJ in MAT v 8. in 9. razredu se izvaja po oddelkih in ne v skupinah.
Izbirni predmeti in dopolnilni/dodatni pouk, kjer se učenci mešajo, poteka na daljavo.
Starše 4. in 5. razreda naprošamo, da v podaljšano bivanje vključijo le učence, ki nujno potrebujejo varstvo. Učenci so v skupini združeni, zato morajo v razredu nositi masko.

UKREPI ZA ZMANJŠEVANJA TVEGANJA PRENOSA OKUŽBE
V skladu s priporočili NIJZ se ohranjajo vsi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe: vzdrževanje mehurčkov v času pouka in odmorov kolikor je le mogoče, umivanje/razkuževanje rok, ohranjanje varnostne razdalje, nošnja mask v vseh skupnih prostorih za vse učence , za učence od 6. razreda dalje pa tudi v učilnicah,

V šolo naj hodijo le zdravi učenci. V primeru znakov okužbe s Covid-19 pri otroku ali njegovih družinskih članih, naj otrok ostane doma ter kontaktirajte osebnega zdravnika za nadaljnja navodila.
Znaki okužbe s Covid-19: slabo počutje, povišana telesna temperatura, kašljanje, kihanje, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja in okusa, driska, slabost, bruhanje.

OBVEŠČANJE V PRIMERU KARANTENE ALI OKUŽBE
Starše naprošamo, da razrednika ali pomočnico ravnateljice Natašo Nanut Brovč (telefon 051 37 37 51) čimprej obvestite v primeru potrjene okužbe pri otroku.
V skladu z navodili NIJZ mora šola obvestiti starše o napotitvi v karanteno za vse visokorizične stike (zagotovo vsi sošolci). Časovni okvir za presojo je stik z okuženim 48 ur pred pojavom znakov okužbe oz. potrjeno okužbo pri asimptomatskih okužbah.

Prav tako vas naprošamo, da razredniku sporočite odsotnost otrok zaradi odrejene karantene ob stiku z okuženo osebo.

V pričakovanju ponedeljka, vam želimo prijeten konec tedna!